A vizuál- és hangtechnika magyarországi szakértője

Smart SB-480 Interaktív tábla

316.230 Ft

A tábla mérete: 1605 mm × 1272 mm × 128 mm
Aktív felület átmérője: 77″
Képarány: 4:3
Súly: 23,2 kg

Engedélyezett utánrendelésre

Smart SB-480

A Smart SB480  interaktív tábla segítségével hihetetlenül természetes élménnyé válik a tanulás. Egyszerre két felhasználó dolgozhat időbeli és térbeli korlátozás nélkül az interaktív tábla teljes munkafelületén az ujjaik vagy a toll segítségével. Az alacsony csillogású bevonattal rendelkező, munkafelületnek köszönhetően a 400-as sorozatú SMART Board interaktív táblák rendkívül tartósak, gyakorlatilag nem lehet tönkretenni azokat. A SMART Board interaktív táblák tollai vezetékek nélkül működnek, nem tartalmaznak sem elemet, sem töltést igénylő alkatrészt (pl. akkumulátor), így elvesztésük nem befolyásolja az interaktív tábla működését.

Multitouch – új dimenziókba emelkedik az együttműködés

Az új sorozatnak köszönhetően kibővül a pedagógusok tárháza a közös feladatmegoldás és az együttműködés terén. Egyidejűleg két felhasználó is dolgozhat (írhat, rajzolhat vagy akár mozgathat objektumokat) az ujjaik vagy a tollak segítségével a SMART Board SB480 interaktív tábla teljes munkafelületén. Mindehhez nincs szükség semmilyen speciális eszközre vagy üzemmód-átváltásra – a diákok egyszerűen odalépnek a SMART Board interaktív táblához és azonnal elkezdhetnek együtt dolgozni.

Kézmozdulatokkal történő többujjas vezérlés – kisujjunkban a világ

A kézmozdulatokkal történő többujjas vezérlésnek köszönhetően a tanulók rendkívül izgalmas módon irányíthatják és manipulálhatják a különféle digitális tartalmakat, amely így számukra még természetesebb és interaktívabb tanulási élményt eredményez. Használhatják a Microsoft Windows 7 operációs rendszer által támogatott egyszerű kézmozdulatokat is, úgymint az eldobás, a forgatás, a kicsinyítés–nagyítás vagy éppen a léptetés.

Érintési és képfelbontás

A SMART Board™ SB480-as interaktív tábla kb. 32.767 x 32.767-es érintési felbontással rendelkeznek. Ha ezt a két értéket összeszorozzuk, azt kapjuk, hogy a tábla felületén több mint 1 milliárd olyan egyedi képpont (lehetséges érintési pont) található, amelyet – ha ujjunkkal vagy tollal érintünk – az interaktív rendszer önálló – saját koordinátákkal rendelkező – pontként képes értelmezni. A mai tipikus kivetítők teljesítményéhez képest az interaktív tábla saját képfelbontása messzemenően meghaladja a kivetítő képfelbontását. A SMART Board SB480 interaktív tábla a mai szokásos kivetítők képfelbontásának 1000-1400-szorosával rendelkezik.

A tollal és ujjal is mûködtethető rendszer előnyei

Azok a felhasználók, akik a tollal és ujjal is működtethetõ rendszereket részesítik előnyben, a táblára történő íráshoz, illetve a rendszer működtetéshez az ujjukat vagy bármilyen más eszközt szeretnének használni. Sokan a különböző egérfunkciókat (pl. gombokra történő kattintást, valamint az objektumok ide- oda mozgatását) vagy a digitális tintával történő írást könnyebben tudják az ujjukkal végrehajtani, mint egy speciális toll használatával. Vannak olyan felhasználók, mint például az óvodás korú vagy a speciális nevelési igényű (SNI) gyermekek, akik számára a vékony hegyű, speciális toll vagy egy elemes/akkumulátoros íróeszköz használata komoly kihívást jelent, így a különböző beviteli eszközök közötti választás lehetősége kulcsfontosságú lehet. Azok a gyerekek, akiknél nem alakultak ki a finommotoros ujjmozdulatok, a tollal és ujjal is működtethető rendszereket kitűnően tudják például egy teniszlabdával is működtetni. Amikor egy interaktív táblának nagyon különböző igényeket kell kielégítenie, akkor a tollal és ujjal is működtethető rendszerek sokkal több lehetőséget biztosítanak, mint a kizárólag tollal működtethető táblák. A SMART Board SB480 típusú interaktív tábla 160,5 cm x 127,2 cm fizikai befoglaló méretekkel rendelkezik. Aktív felületének mérete 77″/195,6 cm képátló mellett 156 cm x 117,3 cm, kiválóan illeszkedve ezzel a normál tantermi körülményekhez. Az interaktív munkafelület minden egyes pontja kihasználható, valós 4:3-as képarányának köszönhetően megfelel az általánosan elterjedt képernyő formátumoknak. Minden SMART Board interaktív tábla, így a SMART Board™ 480-as is a többszörösen díjnyertes SMART Notebook™ oktatói szoftverrel kerül leszállításra, amely előre elkészített típusfeladatokat tartalmaz, támogatja a könnyű tananyagkészítést. Licenszelése biztosítja a pedagógus számára az otthoni jogszerű felhasználást, a tanórára való felkészülés érdekében.

Főbb műszaki jellemzők:

 • Érintőképernyős, kézzel vagy speciális tollal vezérelhető felület
 • A tábla működését a tábla felületébe integrált érzékelő rendszer biztosítja, amely érzékelő rendszer maga a tábla aktív munkafelülete
 • Teljes egér funkcionalitás a táblaszoftver használata nélkül is
 • Tisztítható munkafelület (fehértáblához használt tollal írható és tisztítható)
 • Gyárilag támogatott magyar nyelvű táblaszoftver
 • Gyárilag támogatott szoftverfrissítés (központi honlapon elérhető verziók)
 • Előadás-szerkesztő szoftver (sorkiemelő, fénykép export, import, stb.), amely csatlakoztatott tábla nélkül is használható
 • Többpontos kalibráció, minimum 4
 • Windows 7 és Linux kompatibilitás
 • Opcionális integrált tábla és projektor-rögzítõ faliállvány. Külön védőcsőben vezetett erős- és gyengeáramú kábelezéssel, a projektor és a tábla csatlakoztatásának céljára integrált szerinti megvalósításban csatoló felülettel. A projektorkonzol szerkezetileg egy rendszert alkot a tábla fali rögzítésével. A projektor kábelezése a projektorkonzol belső részében vezetett
 • USB 2.0 csatlakozás biztosítja a kommunikációt a tábla és a munkaállomás között
 • 2 év alapgarancia, 5 évre kiterjeszthető opcióval
 • Szerkesztést segítő, beépített (jogtiszta) tanítási segédeszközök:
  – vonalszerkesztők, nyilak, vektor alapú geometriai ábrák (szerkeszthető kör, háromszög, négyzet, stb.)
  – oktatási célra használt háttérképek (vonalas, négyzetrácsos tábla, hangjegytábla, stb.)
  – térképek, fényképek, specifikus (oktatási célra készített) elõre gyártott vizuális elemek
  – oktatást segítő specifikus kisfilmek és animációk
 • Mentési lehetőség, minimálisan a következő grafikus formátumokban: jpg, bmp, pdf
 • A táblaszoftver a tábla csatlakoztatása nélkül is használható legyen
 • Beépített képernyő billentyűzet (gépelés közvetlenül a tábláról)
 • Kézírás felismerés + magyar karakterek
 • Táblára írt tartalom rögzítése digitálisan (lementhetõ, és visszajátszható a táblára írt tartalom
 • Jobb és balkezes üzemmód; a táblaszoftver vezérlő ikonok, gombok áthelyezhetõsége jobb és bal oldalra, illetve alulra és felülre
 • Magyar nyelvű súgó
Típus

SB480

Gyártó

Képarány

4:3

Garancia

24 hónap

Gyári tartozékok

2 db toll, Tolltartó, törlő, USB-kábel


Kedves Vásárlóink!

Az áraink tájékoztató jellegűek a nagy euró ingadozás miatt, de próbáljuk tartani az oldalunkon szereplő árakat, viszont ezek adott esetben változhatnak!

A kormányrendelet értelmében a nyitvatartásunk az alábbiak szerint változik 2020.03.17-től: H-P 8.30-15.00

Visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!